Seakayaking-in-Eidfjord-0081a8-hm.JPG

Foto: FlatEarth Adventure

Om Amland

30 års erfaring innen reiseliv i Norge med solide resultater og en bred kompetanse innen forretningsutvikling for reiselivsnæringen.

Amland Reiselivsutvikling ble etablert sommeren 2013 for å tilby reiselivsnæringen den ypperste faglige kompetansen innen reiselivsutvikling.

Med 30 års erfaring innen reiselivet på Vestlandet kan Amland Reiselivsutvikling tilby solid innsikt i reiselivsnæringen og reiselivsrådgivning i internasjonal klasse.

De siste 15 årene har Trond Amland ledet Fløibanen til stadig nye publikumsrekorder. Driften har blitt mer effektiv og markedstilpasset, og selskapet har stadfestet sin posisjon som en av Norges viktigste og mest besøkte attraksjoner.

Med en MBA i Merkevareledelse fra NHH har han videreutviklet Fløibanen, ikke bare som en kjent og kjær attraksjon, men også som en av de sterkeste merkevarene i landet. Under hans ledelse er det blitt gjennomført en omfattende merkevareprosess for å posisjonere selskapet og merkevaren Fløibanen i nasjonal og internasjonal sammenheng.

En viktig del av jobben som administrerende direktør for selskapet har vært kontinuerlig attraksjons- og opplevelsesutvikling med utgangspunkt i behovssegmentering og tematisering, spesielt innen tema som vandring og naturbaserte opplevelser.

Fløibanen er de senere årene blitt utviklet og løftet fra å være en ren transportbedrift, via en servicebedrift, til å bli en opplevelsesbedrift og en attraksjon rangert blant de beste i landet.

Resultatene som Amland har levert fra lederstolen for Fløibanen inkluderer:
  • Dobling av omsetningen i selskapet de 10 siste årene
  • Levert positive økonomiske resultater med en resultatgrad på 30 - 35% hvert år
  • Økt passasjertrafikken med 30% de siste 10 årene. Satt nye passasjerrekorder i 2008, 2009, 2010 og 2012.

I tillegg til en lang og solid merittliste for Fløibanen var Amland før dette Kongressjef i VisitBergen og stedfortreder for reiselivsdirektøren i Bergen i en rekke år.

30 års erfaring innen reiselivet på Vestlandet gir deg den faglige tyngden du trenger for å utvikle ditt produkt, reisemål, opplevelse eller attraksjon i riktig retning.